Dynia to przepyszne i pełne wartości odżywczych, jesienne warzywo
12 powodów, aby jeść dynię. Dynia to przepyszne i pełne wartości odżywczych, jesienne warzywo. Jest idealnym składnikiem menu osób dbających o zdrowie i figurę. Występuje w wielu odmianach, z których najpopularniejsze to: dynia piżmowa, makaronowa, hokkaido i muscat. To warzywo o wszechstronnym zastosowaniu w kuchni, zarówno do dań słonych jak i słodkich.
Dziennikarka, ekonomistka, przewodniczka po sanockim skansenie, zakochana w kuchni regionalnej, współtwórczyni książki "Łemkowskie smaki" przetłumaczonej na trzy języki. Od dziesięciu lat związana z "Tygodnikiem Sanockim". Specjalizuje się w tematyce społecznej, kulturowej ze szczególnym uwzględnieniem problemów edukacji i ochrony zdrowia. W swojej pracy kieruje się rzetelnością i obiektywizmem, a także troską o dobro mniejszości i osób wykluczonych. Czynnie uczestniczy w życiu miasta. Mama dwóch wspaniałych córek zaangażowana w życie szkół.
Ostatnie komentarze