Zdrowie zaczyna się od topinamburu
Organic Sp. z o.o. z siedzibą w Sieniawie, jest pierwszą w Polsce firmą będącą producentem sproszkowanego soku z topinamburu z witamina C. Naszą misją jest dostarczanie klientom innowacyjnych produktów najwyższej jakości, robimy to z pasją i zaangażowaniem tak aby sprostać oczekiwaniom naszych klientów.
SPROSZKOWANY SOK Z TOPINAMBURU
Produkt o wysokiej zawartości błonnika pokarmowego w postaci inuliny, stanowiącej rozpuszczalną frakcję błonnika – prebiotyk. Zawiera witaminę C, która wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego. Produkt w 100% naturalny, bez konserwantów, chemicznych dodatków, nośników i wypełniaczy, bezglutenowy, dostępny w jakości konwencjonalnej i ekologicznej.
Sproszkowany sok z topinamburu to także niski indeks glikemiczny, bezpieczny dla diabetyków. Poniżej przedstawiamy tylko niektóre możliwości zastosowania naszego produktu.
- do bezpośredniego spożycia
- do prebiotyków, probiotyków
- do produktów mleczarskich (jogurty naturalne i smakowe o obniżonej zawartości cukru
i tłuszczu, desery mleczne, serki smakowe, lody etc.) - do soków owocowych i warzywnych
- do mlek i napojów roślinnych
- do czekolad, ciastek i przekąsek
- do żywności funkcjonalnej
- do dżemów, konfitur i przetworów owocowych
- do granoli, batonów zbożowych i energetycznych oraz płatków śniadaniowych
PREBIOTYKI – POŻYWKA DLA BAKTERII JELITOWYCH
Świadomość na temat znaczenia dobrych bakterii jelitowych rośnie szybko. Coraz więcej osób przyjmuje regularnie probiotyki i potrafi wybrać te dobrej jakości. Niestety nawet najlepszy preparat probiotyczny ani kilogramy kiszonek nie pomogą jeśli flora bakteryjna jelit nie zostanie zaopatrzona
w odpowiednie pożywienie, jakim jest ściślej mówiąc pożywka dla bakterii jelitowych, czyli prebiotyk.
Prebiotyki są definiowane jako nieulegające trawieniu składniki żywności, które korzystnie działają na organizm gospodarza przez selektywną stymulację wzrostu i/lub aktywności jednego rodzaju lub ograniczonej liczby bakterii bytujących w okrężnicy. Prebiotyki są utożsamiane przede wszystkim z błonnikiem pokarmowym, ale warto wiedzieć, że niektóre rodzaje błonnika są bardziej pożądane niż inne. Mowa tutaj o inulinie, która odżywia między innymi dwie superbakterie produkujące śluz w jelicie: Akkermanisia Munciniphila i Faecalibacterium Prausnitzii. Bakterii tych nie da się suplementować w formie probiotyków, więc jedyną formą dbania o nie jest zapewnienie dobrych warunków do wzrostu oraz odżywianie. Jakie produkty wprowadzić do diety aby zapewnić swoim
bakteriom jelitowym stałą dostawę pokarmu? Świetnym rozwiązaniem jest sproszkowany sok z topinamburu z witaminą C o właściwościach prebiotycznych, który zawiera co najmniej 60 % inuliny oraz makro i mikroelementy naturalnie występujące w topinamburze takie jak: potas, fosfor, wapń, magnez, krzem.
JAK DZIAŁAJĄ PREBIOTYKI W NASZYM ORGANIZMIE?
Substancje wykazujące działanie prebiotyczne, po przedostaniu się do przewodu pokarmowego człowieka, przy udziale mikrobioty, ulegają fermentacji, czemu towarzyszy powstanie krótkołańcuchowych kwasów tłuszczowych (m.in. masłowy, octowy) i niskocząsteczkowych produktów przemiany materii. Prebiotyki stymulują wzrost i aktywność określonych, dobrych dla naszego zdrowia, szczepów bakterii probiotycznych, które zasiedlają nasz przewód pokarmowy.
Nasze produkty znajdziesz w sklepach zielarsko – medycznych ze zdrową żywnością i aptekach.
On line – www.organic-sklep.eu
Firmy zainteresowane współpracą zapraszamy do kontaktu:
Telefon: +48 16 622 97 82-84
Kom: 517 026 080
E-mail: handlowy@organicsp.eu
Osoby zainteresowane uprawą topinamburu zapraszamy do kontaktu pod numerem telefonu:
Telefon: +48 16 622 97 82-84
Kom: 518 388 795
E-mail: handlowy@organicsp.eu
Więcej o nas i produkcie na:
https://www.facebook.com/organicsp.eu/
https://twitter.com/Organicspzoo
https://www.instagram.com/organic.eu/
Organic Sp. z o.o.
ul. Mikołaja Sieniawskiego 1
37-530 Sieniawa
www.organicsp.eu
Ostatnie komentarze