Zdrowie zaczyna się od topinamburu

Organic Sp. z o.o. z siedzibą w Sieniawie, jest pierwszą w Polsce firmą będącą producentem sproszkowanego soku z topinamburu z witamina C. Naszą misją jest dostarczanie klientom innowacyjnych produktów najwyższej jakości, robimy to z pasją i zaangażowaniem tak aby sprostać oczekiwaniom naszych klientów.

SPROSZKOWANY SOK Z TOPINAMBURU

Produkt o wysokiej zawartości błonnika pokarmowego w postaci inuliny, stanowiącej rozpuszczalną frakcję błonnika – prebiotyk. Zawiera witaminę C, która wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego. Produkt w 100% naturalny, bez konserwantów, chemicznych dodatków, nośników i wypełniaczy, bezglutenowy, dostępny w jakości konwencjonalnej i ekologicznej.
Sproszkowany sok z topinamburu to także niski indeks glikemiczny, bezpieczny dla diabetyków. Poniżej przedstawiamy tylko niektóre możliwości zastosowania naszego produktu.

  • do bezpośredniego spożycia
  • do prebiotyków, probiotyków
  • do produktów mleczarskich (jogurty naturalne i smakowe o obniżonej zawartości cukru
    i tłuszczu, desery mleczne, serki smakowe, lody etc.)
  • do soków owocowych i warzywnych
  • do mlek i napojów roślinnych
  • do czekolad, ciastek i przekąsek
  • do żywności funkcjonalnej
  • do dżemów, konfitur i przetworów owocowych
  • do granoli, batonów zbożowych i energetycznych oraz płatków śniadaniowych

PREBIOTYKI – POŻYWKA DLA BAKTERII JELITOWYCH

Świadomość na temat znaczenia dobrych bakterii jelitowych rośnie szybko. Coraz więcej osób przyjmuje regularnie probiotyki i potrafi wybrać te dobrej jakości. Niestety nawet najlepszy preparat probiotyczny ani kilogramy kiszonek nie pomogą jeśli flora bakteryjna jelit nie zostanie zaopatrzona
w odpowiednie pożywienie, jakim jest ściślej mówiąc pożywka dla bakterii jelitowych, czyli prebiotyk.

Prebiotyki są definiowane jako nieulegające trawieniu składniki żywności, które korzystnie działają na organizm gospodarza przez selektywną stymulację wzrostu i/lub aktywności jednego rodzaju lub ograniczonej liczby bakterii bytujących w okrężnicy. Prebiotyki są utożsamiane przede wszystkim z błonnikiem pokarmowym, ale warto wiedzieć, że niektóre rodzaje błonnika są bardziej pożądane niż inne. Mowa tutaj o inulinie, która odżywia między innymi dwie superbakterie produkujące śluz w jelicie: Akkermanisia Munciniphila i Faecalibacterium Prausnitzii. Bakterii tych nie da się suplementować w formie probiotyków, więc jedyną formą dbania o nie jest zapewnienie dobrych warunków do wzrostu oraz odżywianie. Jakie produkty wprowadzić do diety aby zapewnić swoim
bakteriom jelitowym stałą dostawę pokarmu? Świetnym rozwiązaniem jest sproszkowany sok z topinamburu z witaminą C o właściwościach prebiotycznych, który zawiera co najmniej 60 % inuliny oraz makro i mikroelementy naturalnie występujące w topinamburze takie jak: potas, fosfor, wapń, magnez, krzem.

JAK DZIAŁAJĄ PREBIOTYKI W NASZYM ORGANIZMIE?

Substancje wykazujące działanie prebiotyczne, po przedostaniu się do przewodu pokarmowego człowieka, przy udziale mikrobioty, ulegają fermentacji, czemu towarzyszy powstanie krótkołańcuchowych kwasów tłuszczowych (m.in. masłowy, octowy) i niskocząsteczkowych produktów przemiany materii. Prebiotyki stymulują wzrost i aktywność określonych, dobrych dla naszego zdrowia, szczepów bakterii probiotycznych, które zasiedlają nasz przewód pokarmowy.  

Nasze produkty znajdziesz w sklepach zielarsko – medycznych ze zdrową żywnością i aptekach.

On line – www.organic-sklep.eu

Firmy zainteresowane współpracą zapraszamy do kontaktu:

Telefon: +48 16 622 97 82-84

Kom: 517 026 080

E-mail: handlowy@organicsp.eu

Osoby zainteresowane uprawą topinamburu zapraszamy do kontaktu pod numerem telefonu:

Telefon: +48 16 622 97 82-84

Kom: 518 388 795

E-mail: handlowy@organicsp.eu

Więcej o nas i produkcie na:

https://www.facebook.com/organicsp.eu/

https://twitter.com/Organicspzoo

https://www.instagram.com/organic.eu/

Organic Sp. z o.o.

ul. Mikołaja Sieniawskiego 1

37-530 Sieniawa

www.organicsp.eu