Dziś w tygodniku!

W dzisiejszym numerze Tygodnik obfituje w ciekawe tematy. Na śniadanie serwujemy Państwu nasz ulubiony ostatnimi czasy temat, a mianowicie remonty dróg w Sanoku. GDDKiA na spotkaniu z burmistrzem i starostą wyjaśniła nam kilka smaczków, związanych z remontami.

Wyobrażacie sobie pracować 41 lat w jednym zawodzie? Pani Lidia Mackiewicz – Adamska odeszła na zasłużoną emeryturę. To się nazywa powołanie! Przez 41 lat pracowała z młodzieżą i z tego tytułu serdecznie jej gratulujemy i życzymy spokojnej emerytury.

Lubicie lody? My bardzo! Edyta miejsce serwowania przysmaków, za to smak podawanych słodkości pozostał ten sam.

W numerze również rozmowa z ratownikiem. W lecie, gdy baseny są oblegane Bartłomiej Turopolski opowiedział nam o czym należy zapamiętać, by cało i zdrowo wrócić na kolację.

A dlaczego ja dzisiaj wszystko przyrównuję do jedzenia?

Amelia zaserwowała nam smakowity artykuł o powstawaniu mąki na chleb. W rozmowie z Ryszardem Frontczakiem – młynarzem z Nowotańca pobudzili moje kubki smakowe i sprawili, że zapragnęłam domowego wypieku, z prawdziwej mąki.

Ja oczywiście od siebie gorąco polecam trzecią część opowieści Lesława Grabowskiego, którą znajdziemy na rozkładówce, a którą opracowuje dla nas Lidia Tul – Chmielewska. Po prostu kocham tą historię!

esw