Wykryto salmonellę w mięsie z kurczaka z Biedronki i Lidla

Wykryto salmonellę w mięsie z kurczaka z Biedronki i Lidla

 

Główny Inspektorat Sanitarny ostrzega przed zakupem dwóch produktów w Biedronce i Lidlu. Chodzi o mięso z kurczaka, w którym wykryto salmonellę. Producent rozpoczął już  wycofywanie produktu z rynku.

Biedronka i Lidl wycofują mięso z kurczaka

GIS ostrzega przed zakupem dwóch produktów w Biedronce i Lidlu. To mięso mielone z fileta kurczaka w Lidlu oraz sznycel z fileta z piersi kurczaka w Biedronce. W obu produktach wykryto bakterie salmonelli i oba są wycofywane ze sklepów.

Obie partie mięsa drobiowego, w których GIS wykrył bakterie salmonelli wyprodukował zakład Animex w Kutnie.

Mięso mielone z fileta kurczaka z Lidla, to zatruta i wycofywana partia produktu ma numer: 2261003858. Termin przydatności do spożycia to 4 marca 2021.

Sznycel z fileta z piersi kurczaka z Biedronki ma numer: 2272003053. W tym przypadku termin spożycia minie 7 marca.

Źródło: GIS

Ostrzeżenie LIDL

Ostrzeżenie Biedronka

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj