Mus czekoladowo-miętowy
Składniki:
100 g gorzkiej czekolady
250 g śmietany 30%
200 g serka mascarpone
2 łyżki cukru pudru
50 ml likieru miętowego
Przygotowanie:
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do wystudzenia. W tym czasie ubijamy śmietankę. Kiedy jest już ubita, dodajemy cukier puder i serek mascarpone. Delikatnie mieszamy. Całość dzielimy na pół i jedną porcje łączymy z czekoladą, a drugą z likierem. Podajemy w pucharkach, przekładając na przemian mus miętowy
z czekoladowym. Deser możemy udekorować gorzką startą czekoladą.
Miłość na talerzu:
Przepis na zupę z pieczonej dyni, papryki i pomidorów: KLIK
Przepis na pasztet z selera: KLIK
ew
Muszę ten mus zrobić!