Mus czekoladowo-miętowy

Składniki:
100 g gorzkiej czekolady
250 g śmietany 30%
200 g serka mascarpone
2 łyżki cukru pudru
50 ml likieru miętowego

Przygotowanie:
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do wystudzenia. W tym czasie ubijamy śmietankę. Kiedy jest już ubita, dodajemy cukier puder i serek mascarpone. Delikatnie mieszamy. Całość dzielimy na pół i jedną porcje łączymy z czekoladą, a drugą z likierem. Podajemy w pucharkach, przekładając na przemian mus miętowy
z czekoladowym. Deser możemy udekorować gorzką startą czekoladą.

 

Miłość na talerzu:

Zupa z pieczonej dyni, papryki i pomidorówPrzepis na zupę z pieczonej dyni, papryki i pomidorów: KLIK

 

 

 

Pasztet z selera
Przepis na pasztet z selera: KLIK

 

 

ew